Wapenwetgeving

Meester De Mulder werd reeds meermaals geconfronteerd met een vraag betreffende een procedure over de vergunning van een wapen.

Voor particulieren is de wapenwetgeving inderdaad een vaak totaal onbegrijpelijk rechtsdomein. Een advies of bijstand voor een administratieve procedure kan dan ook nuttig zijn, zeker wanneer het gaat over een familiestuk of antiquiteit.

Anderzijds is het worden geconfronteerd met een wapen (bijvoorbeeld gevonden op zolder, geërfd, wens tot overname, wens tot aanvraag van een vergunning) of munitie (hulzen, kogels, etc.) of blanke wapens (een dolk, een mes) ook soms oorzaak van paniek, stress, onzekerheid over wat te doen, etc.

U kan dan ook steeds in alle confidentialiteit een advies aan Meester De Mulder vragen over wat u best kan doen. Samen met u zal er in de wetgeving worden bekeken welke de mogelijkheden zijn.

Indien het spreekwoordelijke sap de kool niet waard is, zal er niet worden geaarzeld u het advies te geven om het wapen af te staan aan de Politie voor vernietiging. Inderdaad is het volstrekt zinloos om voor een wapen zonder veel waarde lange, vaak kostelijke procedures te gaan voeren. En meer, sommige oudere wapens die ergens worden gevonden, kunnen zelfs gevaarlijk zijn indien er technische mankementen aan zitten.

 

Vanzelfsprekend kan u voor alle informatie over wapens ook steeds terecht op uw lokaal Politiekantoor of bij een wapenhandelaar of schietclub.